Fördelar med sukralos

hero_bowl_icecreamSom sötningsmedel har sukralos flera viktiga egenskaper:

Framställt av socker

Sukralos framställs ur socker och smakar som socker. Eftersom sukralos är ungefär 600 gånger sötare än vanligt socker behövs bara mycket små mängder för att olika typer av matvaror ska få en söt karaktär.

Inga kalorier och bra för tänderna

Trots att sukralos framställs ur socker innehåller sukralos inga kalorier. Det beror på att kroppen helt enkelt inte tar upp sukralos som kolhydrat. Sukralos är inte heller skadligt för tänderna. Studier visar att sukralos inte ger näring åt de bakterier i munhålan som påverkar tandhälsan hos människor.

Tryggt och säkert

Sukralos är en säker produkt. Sukralos kan utan risk användas av exempelvis gravida och diabetiker.

Många tester – alltid godkänt

Alla tillsatser genomgår omfattande vetenskapliga studier innan de godkänns för försäljning. Det har också sukralos gjort. Myndigheter över hela världen har utvärderat produkten och kunnat konstatera att sukralos är en trygg och säker produkt som alla, såväl gravida som diabetiker, kan använda. Alla berörda myndigheter i Sverige har godkänt sukralos.

Behåller sin sötma

Sukralos behåller sin sötma även vid högre temperaturer och kan därför användas både vid bakning och matlagning.

Reducerar kaloriintaget

Sukralos är en hjälp på traven för den som vill minska sitt kaloriintag. I matvarubutiker finns idag många lightprodukter som är sötade med sukralos, till exempel yoghurt, sylt, kakor och saft.

God smak och många användningsområden

Allt fler lågkaloriprodukter sötas med sukralos och allt fler konsumenter upptäcker att sukralos smakar precis som socker. Det – i kombination med att sukralos behåller sin sötma vid höga temperaturer – har gjort att en stor mängd produkter kan sötas med sötningsmedlet.